Transport gratuit pentru comenzile peste 170 RON. Transport gratuit pe raza municipiului Sibiu.

Metoda V60

Metoda V60

Cafeaua la V60 este o metodă de preparare a cafelei care folosește un filtru în formă de con, numit V60. Această metodă permite extragerea cafelei prin turnarea manuală a apei fierbinți peste cafeaua măcinată, în timp ce apa trece prin filtrul de hârtie și ajunge într-o carafă.

  1. Cântărește 16 grame de cafea. 
  2. Râșnește cafeaua mediu, sau atunci când cumperi cafeaua, scrie-ne să o măcinăm pentru V60 (deși recomandăm să râșnești chiar tu cafeaua, fix înainte de a o folosi)
  3. Pune filtrul de hârtie în conul V60 și umezește-l cu apă fierbinte, pentru a scăpa de gustul de celuloză.
  4. Pune cafeaua în filtru, apoi toarnă 50ml apă la 92°C începând din mijloc spre exterior cu mișcări circulare.
  5. La secunda 30 toarnă încă 60 ml apă în același fel, fără să atingi marginile filtrului de hârtie
  6. La minutul 1:00 toarnă alți 60 ml apă.
  7. Ultima turnare este la minutul 1:45 cu 80 ml apă. Incearcă să torni ușor doar în mijloc ultimii 30 ml din cei 80 ml.
  8. La minutul 2:20 – 2:25 apa ar trebui să fie trecută complet prin cafea.
  9. Enjoy!

Dacă durează mai mult sau mai puțin de 2:20 – 2:25, atunci ajustează măcinarea în funcție de timp și gust.