Cafeaua la V60 este o metodă de preparare a cafelei care folosește un filtru în formă de con, numit V60. Această metodă permite extragerea cafelei prin turnarea manuală a apei fierbinți peste cafeaua măcinată, în timp ce apa trece prin filtrul de hârtie și ajunge într-o carafă.
- Cântărește 16 grame de cafea.
- Râșnește cafeaua mediu, sau atunci când cumperi cafeaua, scrie-ne să o măcinăm pentru V60 (deși recomandăm să râșnești chiar tu cafeaua, fix înainte de a o folosi)
- Pune filtrul de hârtie în conul V60 și umezește-l cu apă fierbinte, pentru a scăpa de gustul de celuloză.
- Pune cafeaua în filtru, apoi toarnă 50ml apă la 92°C începând din mijloc spre exterior cu mișcări circulare.
- La secunda 30 toarnă încă 60 ml apă în același fel, fără să atingi marginile filtrului de hârtie
- La minutul 1:00 toarnă alți 60 ml apă.
- Ultima turnare este la minutul 1:45 cu 80 ml apă. Incearcă să torni ușor doar în mijloc ultimii 30 ml din cei 80 ml.
- La minutul 2:20 – 2:25 apa ar trebui să fie trecută complet prin cafea.
- Enjoy!
Dacă durează mai mult sau mai puțin de 2:20 – 2:25, atunci ajustează măcinarea în funcție de timp și gust.