Cafeaua la syphon este o metodă de preparare a cafelei care implică utilizarea unui dispozitiv numit syphon sau vacuu-pot. Această metodă are o istorie lungă și este cunoscută pentru spectaculozitatea procesului și pentru rezultatele sale deosebite în obținerea unei cafele curate și aromate.
- Cântărește 14.5 grame de cafea.
- Râșnește cafeaua mediu (puțin mai gros decat la V60), sau atunci când cumperi cafeaua, scrie-ne să o măcinăm pentru Syphon (deși recomandăm să râșnești chiar tu cafeaua, fix înainte de a o folosi).
- Pune 190 ml apă fierbinte în vasul inferior si aprinde arzătorul de sub acesta.
- Apă fierbinte va crea presiune și va forța apă să urce în camera superioară.
- Atunci când apă ajunge în vasul superior adaugă cafeaua și amestecă ușor cu mișcări circulare.
- Lasă cafeaua la infuzat în vasul superior timp de 1:40.
- La minutul 1:40 inchide flacara de sub vasul inferior pentru a reduce presiunea și a permite cafelei să se scurgă înapoi în camera inferioară prin filtrul din partea inferioară a camerei superioare.
- Enjoy!