Stim, cafeaua la French Press ar trebui sa fie usor de facut si sa dureze putin, insa iti garantam ca o sa iti placa aceasta reteta:
- Cântărește 25g cafea.
- Râșnește cafeaua grosier, sau atunci când cumperi cafeaua, scrie-ne să o măcinăm pentru French Press (deși recomandăm să râșnești chiar tu cafeaua, fix înainte de a o folosi).
- Adaugă 380ml (noi folosim o rație de 1:15,2 pentru French Press) si pornește cronometrul.
- La minutul 4 sparge crusta care s-a format deasupra, folosind o lingură de bucătărie. Granulele de cafea care nu s-au dus înspre fundul French Press-ului se pot lua cu lingura și arunca.
- Pune capacul French Press-ului și lasă-l încă 3 minute la infuzat.
- La minutul 7 presează ușor pană ajungi aproape de cafea, însă nu o atinge.
- Mai lasă incă 2 minute cafeaua în French Press apoi se poate turna în cană.
- Enjoy!
Dacă ai avut răbdare atâtea minute, probabil că acum te bucuri de o cafea extraordinară.