Transport gratuit pentru comenzile peste 170 RON. Transport gratuit pe raza municipiului Sibiu.

Un Espresso perfect

Un Espresso perfect

Cu toții ne dorim un espresso bun dimineața, indiferent de aparatura pe care o avem acasă. Atâta timp cât respectăm anumiți factori, o să obținem un espresso bun cu siguranță

Fiecare cafea are nevoie de propria ei rețeta, însă aici o să împărtășim o rețetă de la care putem începe. Atunci când facem schimbări în încercarea de a obține un espresso perfect, este bine să schimbăm un singur parametru per încercare.

  1. Cântărește 18 grame de cafea. 
  2. Râșnește cafeaua fin, sau atunci când cumperi cafeaua, scrie-ne să o măcinăm pentru espresso și modelul espressorului (deși recomandăm să râșnești chiar tu cafeaua, fix înainte de a o folosi).
  3. Introdu cafeaua în portafiltru, nivelează și tampeaza cât mai uniform.
  4. Așează cana pe un cantar și pornește cronometrul din momentul în care apeși pe butonul de extracție al espressorului. Ar trebui să obții 38ml espresso în 26-29 secunde, în funcție de cafe
  5. În funcție de gust, poți ajusta setările râșniței, sau temperatura espressorului. Pentru cafelele noastre recomandăm o temperatura de 91,7 – 92,3°C.
  6. Enjoy!