Transport gratuit pentru comenzile peste 170 RON. Transport gratuit pe raza municipiului Sibiu.

Metoda Chemex

Metoda Chemex

Cafeaua la Chemex este o metodă de preparare a cafelei care implică utilizarea unui filtru în formă de con, asemănător cu V60, dar cu un design distinctiv și elegant. Chemex-ul este un echipament de preparare a cafelei inventat de chimistul german Peter Schlumbohm în anii ’40 și a devenit rapid popular pentru capacitatea sa de a produce o cafea curată și aromată. Este foarte potrivit pentru atunci când vrem să facem cafea pentru mai multe persoane.

  1. Cântărește 35 grame de cafea. 
  2. Râșnește cafeaua mediu grosier, sau atunci când cumperi cafeaua, scrie-ne să o măcinăm pentru Chemex (deși recomandăm să râșnești chiar tu cafeaua, fix înainte de a o folosi).
  3. Pune filtrul de hârtie în Chemex și umezește-l cu apă fierbinte, pentru a scăpa de gustul de celuloză.
  4. Pune cafeaua în filtru, apoi toarnă 120 ml apă la 94°C începând din mijloc spre exterior cu mișcări circulare.
  5. La secunda 45 începe să torni restul de 405 ml apă într-un ritm constant și controlat, în mișcări circulare, asigurându-te că acoperi întreaga suprafață a cafelei. Păstrează nivelul de apă în Chemex într-un interval constant, astfel încât cafeaua să se scurgă uniform.
  6. Așteaptă ca apa să se scurgă complet prin filtrul Chemex. Datorită designului său gros, cafeaua preparată la Chemex are un timp de scurgere mai lung decât alte metode ( aproximativ 3 minute).
  7. Enjoy!