Aeropress-ul este un dispozitiv de preparare a cafelei inventat de Alan Adler în 2005. Este o metodă populară de preparare a cafelei în rândul iubitorilor de cafea datorită simplității sale și a rezultatelor excelente.
Există mai multe rețete excelente pentru a obține o cafea bună la aeropress, însă metodă noastră inversată este aceasta:
- Cântărește 15,8 grame de cafea.
- Râșnește cafeaua mediu-fin, sau atunci când cumperi cafeaua, scrie-ne să o măcinăm pentru Aeropress (deși recomandăm să râșnești chiar tu cafeaua, fix înainte de a o folosi).
- Adaugă cafeaua in Aeropress, apoi toarnă 65ml apa la 91°C (noi folosim o rație de 1:13,9 pentru Aeropress) si pornește cronometrul. Amestecă de 12 ori în sensul acelor de ceasornic, apoi de 3 ori în sens invers.
- La secunda 45 toarnă restul de apă, până ajungi la 220 ml. Amestecă de 4 ori fată spate cafeaua.
- Pune capacul cu 2 filtre umezite în prealabil și apasă până scoți excesul de aer din Aeropress.
- La minutul 1:35 întoarce Aeropress-ul și presează ușor pană extragi toată cafeaua. Ar trebui să termini la minutul 2:10.
- Enjoy!